Club Cross-linx: Stargaze plays Björk's Debut - Cross-Linx

Club Cross-linx: Stargaze plays Björk’s Debut

Na een fantastisch optreden tijdens Cross-linx 2018 komt stargaze nu terug met een serie optredens in Nederland, en op het repertoire staat Björk’s ‘Debut’.

15 januari Muziekgebouw Eindhoven

16 januari: Muziekgebouw Amsterdam

17 januari: Korzo Den Haag

18 januari: De Doelen Rotterdam

De IJslandse zangeres Björk kwam 25 jaar geleden als donderslag bij heldere hemel de popmuziek binnen met de release van ‘Debut’. Met hits als ‘Human Behaviour’ en ‘Violently Happy’ vestigde ze in één keer haar naam als toonaangevend en vernieuwend muzikant. Haar invloed op de popgeschiedenis kan moeilijk overschat worden. Ensemble stargaze speelt haar legendarische plaat in een bewerking door Aart Strootman, winnaar van de prestigieuze Gaudeamus Award 2017, de Nederlandse prijs voor jonge componisten.

s t a r g a z e werd in 2013 opgericht door de Berlijnse dirigent André de Ridder. Het ensemble opereert op het snijvlak van hedendaagse klassieke muziek, avant-pop en elektronica. Ze werken regelmatig samen met muzikanten uit de wereld van de pop en elektronische muziek, zoals Nils Frahm, Julia Holter, Matthew Herbert, Koreless en onlangs Poliça.

Comments are closed.